Tatjana Jergan Botunac

YMS tečaj:

Music Adventure, Music Parade, Piano Forte

Školovanje:

Prvi dodir sa glazbom ostvaruje sa 9 godina zaljubivši se u klavir pohađajući Glazbenu školu u Varaždinu gdje završava osnovnu i srednju naobrazbu. Nastavlja učiti klavir u klasi prof. Harija Guseka na Zagrebačkoj akademiji, a paralelno stječe već prvo radno iskustvo u Glazbenoj školi u Ormožu (Slovenija) podučavajući klavir. Upisuje studij „Institut za crkvenu glazbu“ u Zagrebu, orgulje u klasi prof. s. Imakulate Malinke, klavir u klasi prof. Ksenije Burić Sarapa.

Diplomirala je kao stipendist Pape Benedikta XVI (J. A. Ratzingera) na „Hochakademie für Katholische Kirchenmusik und Musikerziehung Regensburg“ (Njemačka) klavir u klasi prof. Franza Josefa Prechtla te crkvenu glazbu, glavnih predmeta orgulje i zborsko dirigiranje u klasi prof. Kuniberta Schäffera i prof. Stefana Baiera te orkestralno dirigiranje u klasi prof. Grahama Bucklanda. 

Uz niz pedagoških predmeta uči i Orff Schulwerk u klasi prof. Gyula Racza te aktivno sudjeluje u radionicama sa djecom predškolskog i školskog uzrasta. Također uči sporedan instrument blok flautu u klasi prof. Franza Finka te svira u akademskom ansamblu blok flauta.

Masterclass radionice: Olivier Latry (Pariz), Hans-Ola Ericsson (Švedska), Luca Ferrini (Italija), Herbert Wiedemann (Njemačka), Wolfgang Seifen (Njemačka), Zsigmond Szathmáry (Mađarska), Karl Feldhaus (Njemačka), Jon Laukvik (Norveška), Michael Radulescu (Austrija), Jurica Murai (Hrvatska), Hari Gusek (Hrvatska), Mario Penzar (Hrvatska), Anđelko Klobučar (Hrvatska).

Glazbena postignuća:

Za vrijeme studija predavala je orgulje na ljetnoj školi Crkvene glazbe u Pazinu. Dugi niz godina bila je voditeljica zbora „St. Markus“ u Regensburgu (Njemačka). Nastupala je diljem Europe kao klaviristica, orguljašica i dirigentica. Još kao studentica je sa Symphonieorchestar der Universität Regensburg kao dirigentica ostvarila zapažene nastupe u Brüsselu i Ostendu (Belgija) i Amsterdamu (Nizozemska) izvodeći Brahmsovu 3.simfoniju i Dvořákov cello koncert u h-molu, op.104. Kao korepetitor dobitnica je mnogih nagrada na natjecanju Bundeswettbewerb – Jugend musiziert (Njemačka).

Iskustvo sa djecom predškolskog uzrasta stječe i u Hrvatskoj u glazbenom projektu kao glazbeni suradnik u vrtiću „Bubamara“ (Varaždin).

Radila je niz godina u inozemstvu (Njemačka, Slovenija) podučavajući klavir, orgulje, komornu glazbu i  kao korepetitor, a u Hrvatskoj u Biogradu na Moru uz klavir, komornu glazbu, teoriju glazbe i korepeticiju bila je niz godina voditeljica Odjela Glazbene Škole.

Redovito drži stručna predavanja na županijskoj, međužupanijskoj i međunarodnoj razini. Zadnje dvije godine aktivno sudjeluje na međunarodnoj „Ljetnoj pijanističkoj školi u Grožnjanu“ u organizaciji HGM, drži ogledne sate i predavanja pedagoških tema. Trenutno podučava klavir u zvanju prof. savjetnik u OGŠ sv. Benedikta u Zadru i sa svojim učenicima aktivno sudjeluje kao mentor na hrvatskim i međunarodnim natjecanjima učenika glazbe u živo ili online te redovito osvaja nagrade.

Aktivna je u dijeljenju dobre prakse i postavljanju digitalnih edukativnih sadržaja na Edutorij – repozitorij, središnje mjesto za pohranu, objavu, razmjenu, ocjenjivanje i dohvat digitalnih obrazovnih materijala.

Umjetnički je voditelj mnogih klapa, zborova i KUD-ova u Zadru i Zadarskoj županiji i višegodišnji član žirija na „Festivalu božićne klapske  pisme“ u  Zadru.

Od godine 2010. aktivno se bavi skladanjem za renomirane hrvatske izvođače (Klapa Cambi Kaštel Kambelovac, Klapa Cambi St, Klapa Šufit, Klapa HRM sv. Juraj, Tomislav Bralić i Klapa Intrade) ali i strane grupe i solo izvođače. Član je Hrvatskog društva skladatelja ZAMP-a te ima objavljeno nekoliko desetaka svojih autorskih pjesama. Kao autor dobitnica je mnogih nagrada na cijenjenim hrvatskim Festivalima dalmatinske, zabavne i klapske pjesme, Večeri dalmatinske šansone Šibenik, Melodije hrvatskog juga, Večeri dalmatinske pisme Kaštel Kambelovac i dr.

„Music is what I am!“