Marko Barančić

YMS tečaj:

Music Parade, Music Adventure, Piano Forte, Play For Keeps

Glazbena postignuća:

Marko je rođen u Zadru 27.11.1975. godine gdje je završio osnovnu školu te osnovnu i srednju glazbenu školu – klavirski odjel. U Zagrebu se školovao na Muzičkoj akademiji i diplomirao na 8. odsjeku za glazbenu pedagogiju te stekao zvanje profesora glazbene kulture. Osnovni istrument mu je klavir, sintisajzer, dok poznaje osnove harmonike i saksofona.

2003. godine zapošljava se na Novom Radiju Zadar kao glazbeni urednik, producent i tonski snimatelj. Radi na produkciji jinglova, reklama te uređuje glazbene emisije uz povremeno vođenje radijskog programa. Stječe iskustvo i znanje u programima za glazbenu produkciju Adobe Audition, Cubase, Nuendo, Ableton, Fireplay.

2010. godine prelazi na HRT- Radio Zadar kao glazbeni urednik – voditelj. Radi na poslovima vođenja glazbene redakcije, produkcije jinglova, snimanja glazbenih emisija, reklama te uređuje i vodi glazbene emisije.

2017. godine zaposlen je u Osnovnoj školi Smiljevac i Osnovnoj školi Poličnik kao učitelj glazbene kulture. Prema školskom kurikulumu sudjeluje u organizaciji školskih priredbi te vodi školski zbor.

Od 1995. godine profesionalno se bavi sviranjem klavijatura s raznim hrvatskim bendovima i izvođačima (Divas, Nina Badrić, Toni Cetinski, Vanna, Dražen Zečić).

2004. i 2005. godine bio je suvlasnik i izvršni producent Zadarfesta.

Od 2002. godine osnivač je i klavijaturista Rockatansky benda iz Zadra s kojim i dalje aktivno nastupa (godišnje oko 70 nastupa) po raznim manifestacijama i događanjima. 

Marko je također i član Hrvatskog društva skladatelja. Skladao je glazbu za kazališne predstave, dokumentarni film i autorske pjesme. Kao izvođač nastupao je na festivalima glazbe: Zadarfest, Splitski festival i Šibenska šansona.