Ivan Petani

 

YMS tečaj:

 

Six Strings Adventure, Guitar Encounters

 

Glazbena postignuća:

 

Ivan je po struci Diplomirani komunikolog, profesionalni gitarist, više od 30 godina. Svojevremeno je pohađao privatne satove gitare tako da barata sa znanjem sviranja svih žanrova (klasika, jazz , rock, blues, pop, metal…). Iza sebe ima na stotine javnih nastupa (koncerata), od malih koncerata do koncerata ispred više tisuća ljudi.

 

Nastupao  i surađivao je i sa nekim renomiranim glazbenicima (Dado Topić) u sklopu Glazbene kolonije u Grožnjanu te sa ljudima iz glazbene industrije (Davor Hrvoj  urednik TV emisije “Vrijeme je za jazz”).

 

Ivan je voditelj i gitarist u projektu “Leb i Sol tribute band”, odobren od strane originalnih članova istoimenog banda (Kokan Dimuševski).

 

Pored toga surađivao je sa mnoštvom glazbenika kroz različite projekte. Konstantno ima razne vrste javnih nastupa u sklopu bandova i raznih projekata. Ima i veliko iskustvo rada u studiju.

 

Snimao je i neka autorska djela u sklopu raznih projekata (bandova) te je vlasnik trgovine glazbenih instrumenata u Zadru.

 

Povremeno piše glazbu za dječje kazališne predstave te je pridruženi član Hrvatskog Društva Skladatelja (HDS) i HGU podružnice Šibenik.