Helena Hunčaga

YMS tečaj:

Class Vocals

Školovanje:

Glazbena škola “Zlatka Balokovića” u Zaprešiću – klavir

Srednja glazbena škola  “Blagoja Berse” – teorijski smjer

Fakultet za menadžment u turizmu u Opatiji

Glazbena postignuća:

Rođena 7.5.1993. u Zagrebu, u najranijoj dobi otkriva svoj glazbeni talent i sa 6 godina nastupa na HRT-ovim emisijama Turbo limach showa. Pohađa glazbenu školu “Zlatka Balokovića” u Zaprešiću gdje svira klavir, vannastavno pohađa i satove klarineta, a kasnije upisuje srednju glazbenu školu  “Blagoja Berse” – teorijski smjer. 

2010. godine sa svojih 16 godina sudjeluje na RTL-ovom showu “Hrvatska traži zvijezdu” kao finalistica u live emisijama.

Po završetku zagrebačke 8. gimnazije, upisuje Fakultet za menadžment u turizmu u Opatiji.  

Usporedno uz studij, počinje aktivno nastupati s bendom “Whatta band” gdje stiče veliko iskustvo live nastupa uz podršku glazbenika Nikole Babića i  Mislava Žabarovića.  Usporedno, postaje članom “Soul Shadows” banda s kojim upoznaje rad u studiju, zajedno sa producentom Sašom Miočićem. S njima putuje u Nizozemsku gdje zajedno nastupaju i promoviraju autorske pjesme. Povremeno je i u ulozi pratećeg vokala raznim bendovima, a samostalno redovito nastupa u akustičnim varijantama. 

Helena po završetku studija radi i kao organizatorica glazbenih evenata.

  1. i 2019. godine se pojavljuje u HRT-ovoj glazbenoj emisiji “A strana” sa nekoliko izvedbi.  

Od 2019. aktivno radi u glazbenom studiju “Cloud 7”, kojeg dijeli s glazbenikom i producentom Edinom Tahirovićem. Zajedno su izdali 2 singla, u kojima osnivaju suradnju sa pijanistom Juricom Leikauffom na čijem se albumu naziva “Curves” nalaze i Helenine vokalne dionice.  

2021. godine svoju zagrebačku adresu mijenja zadarskom, a 2022. godine upisuje diplomski studij, te uz njen trenutno svakidašnji posao projektiranja, Helena i dalje nastupa, piše i sklada.  Njen prateći band čine spomenuti Edin i Jurica, uz Martina Petračića i Marka Lazarića. Aktivna je i u studiju gdje  snima vokale, back vokale i naraciju, često i za druge izvođače. Povremeno radi kao vokalni trener za glumce, mlade i djecu.