Frane Belinić

YMS tečaj:

Drum Encounters

Glazbena postignuća:

Početak glazbenog obrazovanja: 1998. godina Osnutak prvog demo benda Dead Within (melodic death metal).

2002.-2007. – snimljen demo album naziva „So it begins“ – prvi live nastup na pozornici u parku Vladimira Nazora u Zadru 2004. godine nakon kojeg slijedi niz nastupa diljem RH.

Srednjoškolski bend Dekor (rock, blues): 2005.- 2008. – nastupanje u sklopu srednjoškolskih programa i priredbi.

Ostvaruje ozbiljan napredak i usavršavanje kroz bend Serpentslain (technical death metal).

2006. – danas – prvi rad u profesionalnom glazbenom studiju, snimljen prvi demo album naziva „Forged in Hatred“

2007. – nastupa diljem RH (turneja u trajanju od 2 mjeseca), slijedi album „Age of Verdict“

2020. – single „Merging the Void“, snimanje videospota u suradnji s produkcijskom kućom Miketa Cinematography /live studio recording, single „The Villerer“ Serpentslain je na alternativnoj sceni izborio svoje mjesto kao cijenjeni extreme metal bend nastupajući nebrojeno puta u cijeloj RH. Među posljednjim većim nastupima bilježe se svirke u Splitu, Koprivnici i Zagrebu (2022.)

Prvo bubnjarsko natjecanje u RH: osvojeno 4.mjesto (2008.)

Bend za proslave i vjenčanja Borgo Bend: (domaća glazba, narodno, jazz, blues, rock, latino, samba, funk itd):

2009.- 2014. – upoznao se sa širokim spektrom domaće i strane glazbe i učio o sustavima razglasa i spajanja glazbene opreme na isti uz mnogo nastupa na vjenčanjima i zabavnim festivalima kroz godine sviranja.

Od ranog djetinjstva bio je vrlo muzikalno dijete naklonjeno sviranju udaraljki. Kako je vrijeme prolazilo tako su mu roditelji ostvarili dječački san i omogućili sviranje bubnjeva na vlastitom instrumentu. Uz mnogo truda, odricanja, vježbanja i educiranja dostigao je zavidnu razinu sviranja.

Nakon srednje škole prijavio se na glazbene akademije ICMP (Los Angeles, SAD), Berkley (New York, SAD) i Music School (London, UK) te položio tražene prijemne ispite. Primio je tzv. Letter of Acceptance sa sve 3 akademije, međutim iz financijskih razloga nije bilo moguće nastaviti školovanje u tom smjeru.

Smatra da je potrebno pratiti svjetske trendove koji se vežu uz sviranje ovog instrumenta kako bi razina uvijek ostala zanimljiva, konkurentna i izazovna. Slijedeći tu filozofiju sudjelovao je u „Modern Music School Athens“ poznatog glazbenika Georgea Kolliasa. U navedenoj individualnoj edukaciji Frane je saznao mnogo o važnosti ispravnog sjedenja za ovim instrumentom, o disanju, položaju tijela, balansa i koordinaciji, položaju ruku i tajnama postavki dijelova instrumenta. Naučio je da istraživanja pokazuju da sviranje bubnjeva pozitivno utječe na akademski uspjeh, jačanje pažnje i koncentracije. Sviranje bubnjeva također ima pozitivni utjecaj na oslobađanje od stresa, anksioznosti, stanja umora i bezvoljnosti.

Artist je za Czarcie Kopyto (Polish custom drum pedals), Foot Blaster te koristi Yamaha Stage Custom od samih početaka sviranja. Frane je pobornik neprekidnog usavršavanja i istraživanja svog instrumenta te se nada da će istu strast biti u mogućnosti prenijeti na mlađe naraštaje kroz ovaj program.