Dora Štefković Kanjer

YMS tečaj:

Hobby

Školovanje:

Dora je završila osnovnu i srednju glazbenu Školu Blagoje Bersa u Zadru za violinu i violu. Od 2015. godine član je suvremene hrvatske a cappella skupine A.K.A. Crescendo te studentica razredne nastave na Sveučilištu u Zadru.

Glazbena postignuća:

U svojoj dosadašnjoj karijeri u skupini A.K.A. Crescendo, Dora je dobila mnoštvo postignuća i nagrada na Hrvatskoj pa i svjetskoj razini. Od natjecanja, festivala glazbe i humanitarnih koncerata izdvojiti ćemo neke poput natjecanja na Supertalentu 2016. godine te zlatnog gumba Martine Tomčić, nastupanje na Canadian National Exhibition u Torontu, natjecanje Vokal Total 2017. gdje su osvojili brončanu plaketu u kategoriji pop glazbe i natjecanje The Open u kojem su bili jedni od polufinalista od 72 grupe diljem svijeta.

2016. godine kao član skupine A.K.A. Crescendo je dobila Nagradu grada Zadra, priznajući njihov doprinos u razvijanju kulturne scene ne samo na Sveučilištu u Zadru, već i u samom gradu. Godinu dana kasnije primila je i Rektorovu nagradu za doprinos  u kulturi i izvan nastavne aktivnosti.      

2019. godine je sa A.K.A. Crescendom pjevala na parketu dvorane Carnegie Hall u sklopu festivala Total Vokal pod vodstvom oca modernog a cappella pjevanja – Deke Sharona. Nedugo nakon New Yorka se pripremala za natjecanje na Moskovskom proljetnom festivalu gdje su bili jedni od 169 skupina.

U svibnju 2022. godine se natjecala s A.K.A. Crescendom na europskom a cappella natjecanju Solevoci u Italiji iz koje se vratila sa nagradom za najbolju pjesmu.